Noorderzon Festival

Script en concept - Reis door de mens

Lang, lang geleden was er niks. Behalve een kolkende massa en het universum van Wout, Bas en Daniël. Ze keken televisie en hielden van eten en drinken. Zo was de combinatie Harry Potter, chips en bier hen niet vreemd. Dagen lang konden ze dit zo volhouden. Toch begon dit te vervelen en ze bedachten een oplossing.

En het werd de oerknal. Uit deze oerknal ontstonden planeten die zorgvuldig werden geordend.

Met één van de planeten hadden Wout, Bas en Daniël een bijzonder plan. Ze wilden het bewonen. Ook wilden ze mede Harry Potter kijkers, chips eters en bier drinkers creëren. En zoals gewild kwamen die er.

Bescheiden als ze waren begonnen ze met twee mensen. Een man omdat ze dit zelf ook zijn. Ook maakten ze een vrouw, omdat zelfs Harry Potter wel eens gaat vervelen om naar te kijken. Om de persoonlijkheden van de mensen te versterken gaven Wout, Bas en Daniël ze drollen. Deze drollen noemden ze talenten. Ze wilden meer van deze talenten en ze lieten de mensen paren. Zo ontstonden er steeds meer drollen. Het ene nestje na het andere nestje werd geboren. De mannen vonden dat het goed was. Ze genoten volop en zaten al snel in volle zalen. Samen keken ze naar Harry Potter, aten ze chips en dronken ze bier. Een dikke party was het. De mannen genoten enorm van het mooie gezelschap, de film, het hapje en het drankje. Ze raakten voldaan, werden moe en vielen in een diepe slaap. Terwijl Wout, Bas, en Daniël sliepen ging de party door. Wat er toen gebeurde en waarin het toen resulteerde heeft bij ons allen tot op de dag van vandaag een blijvende indruk achtergelaten.

De feestgangers kregen opstandjes en joegen elkaar uiteen met hun drollen. Ze smeten drollen naar de ander en maakten elkaar vuil. Met grote kanonnen vuurden ze op elkaar. Hiermee dachten ze beter af te zijn dan de rest. Met hun talenten wilden ze over de wereld kunnen heersen. Zo wist iedereen het beste hoe de planeet behandeld moest worden.

Wout, Bas en Daniël lagen in een diepe roes en draaiden zich nog eens om.

Neem nu een Napoleon of een Hitler. Allen zeer begenadigd met een hoop aan talenten, maar wat deden ze met hun bevuilde koppen? Ze richtten hun peilen en besmeurden één voor één de drollendragers die juist op het feest van Wout, Bas en Daniël moesten komen. Bang als ze waren om zelf niet genoeg te krijgen, gingen ze de andere genodigden uit de weg ruimen.

Geschokt waren ze toen ze merkten dat de gasten waren verdwenen. Toen ze een stap buiten zetten werd de schok nog groter. De wereld was één puinhoop geworden. Dit moest veranderen en direct hersteld worden. 

Ze bouwden legers die ze er op uit stuurden om de wereld te reinigen. Bewapende legers streden met al hun macht. Wout, Bas en Daniël marcheerden met daadkracht. Geen enkele drollendrager werd gespaard. Elk hart werd geraakt en de liefde kwam langzaam terug. De hele stad werd schoon. Het vuil werd uit de wonden gehaald en de drollen werden weer puur en wit van kleur. 

Waar is de berusting, de ziel en het geluk? Vanwaar de dwaling en geen glimlach maar een zucht. Hoe gaat men zien dat waarde er niet is, maar alleen gegeven kan worden aan die naast je zit. Men dient samen te leven, je hebt een hart gekregen, hier van uit weet je hoe het zit. Waar is de berusting, de ziel en het geluk? Je hebt je hoofd gekregen om met verstand en respect te leven. Waar is de berusting, de ziel en het geluk? Je hebt gevoel gekregen. Om vanuit de buik met empathie te leven. (2X)

De drol, het meest bijzondere schepsel, de kak, de dreumes, de hoop, de bolus, de keutel, de poep, het propje, de uitwerpsel, de vijg; hij is zoals bedoeld. Zo schoon, de sieraad van de mens. Zorg er met vleit voor en ga ermee op uit. Zo hoort het te zijn, zo hebben de mannen het bedoeld.

Eruit! met die schijt is de boodschap!

Eruit NUUUUU!!!!!!! 

Script en concept: Jaïr

  • Aangemaakt op .

 

  • Jaïr Wassink

  • 0626036616
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.