Gemeente Sittard-Geleen

Copywriting - Belevingsexpositie Toon Thuis

Een nieuwe bloei begint.

'Er leeft in jou de blijheid van een kind, die leven zal tot de laatste dag'. Toon leeft en is thuis, bij ons en toont ons zijn leven. In een oase aan kleuren en geuren herbeleven wij zijn bestaan. Wij zien het aan de bomen, het plein, de bezoekers en bovenal zien wij het in SittardGeleen, daar in de oude V&D - een weerzien...

Toon Hermans zou dit jaar 100 jaar zijn geworden. Daarom willen wij hem samen met u, de eer geven die hij verdient. Dat gaan wij doen met een belevingsexpositie, waar u het levenspad van Toon Hermans bewandeld. Stap voor stap ziet u hoe de kleine Antoine een grote Toon werd. De ervaring zal uniek zijn en de ontmoeting als levensecht.

Met zijn hand op ons schouder worden wij rondgeleid door de dierbaarste plekken waar hij ooit was. Het zijn plaatsen van ontroering en euforie. Waar de lach heerst, tranen dalen en we kruimels zien dansen.

Wij gaan samen rozen plukken en tellen dat het er 24 zijn. Met de muzeman en clown draaien wij pirouettes op de kermis, terwijl we ons bijna verslikken in een stuk rijstevlaai.

Hier op de expositie doen wij de grootse ontdekkingen en zien er schatkamers vol met Toon's nooit eerder getoonde werken. Na het geschraap van onze kelen worden schone tonen gevonden en wordt er meegezongen met zijn liedjes. Wij kijken elkaar aan terwijl ons de mooiste verzen worden toegedicht:

'Jawel mijn ogen zijn blauw, mijn schat,
kijk me nog maar es aan
en na zóveel jaren vind ik, dat
ze nu langzaam opengaan.'

Een nieuwe bloei in ons is begonnen. Daar tussen Toon Hermans zijn kostbare stoffen, attributen, oeuvre en tranendalen omarmen wij het weerzien met hem. Met een selfie vereeuwigen wij dat bijzondere moment en beseffen,...

...toch idioot, hij was er echt.

Daarom namens het bestuur: 'mevrouw Peper, mevrouw Zwaarmakers, juffrouw van der Stang, mevrouw Peerenboom',... Pak de auto, ga te voet, neem de fiets of 'Lotiefkomootje' en wees thuis, bij 'Toon's Thuis'.

 

Copywriting: Jaïr

  • Aangemaakt op .

 

  • Jaïr Wassink

  • 0626036616
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.